Дитяча музика українських композиторів як жанрово-стильовий феномен - Каменєва, Марія Валеріївна (ХНУМ ім. І. П. Котляревського, 2022)
Мета дослідження – на прикладі обраних творів виявити жанрово- стильовий феномен дитячої фортепіанної музики у композиторській творчості О. Гоноболіна, Г. Саська, М. Скорика, Б. Фільц, В. Черненка. Наукова новизна отриманих результатів роботи полягає в першому досвіді жанрово-стильового аналізу дитячої музики О. Гоноболіна, Г. Саська, М.Скорика, В. Черненка, Богдани Фільц, в аналізі втілення композиторського стилю в дитячій творчості митця та у виявленні актуальності теми «дитячості»
Keywords: українська фортепіанна музика; українські композитори