Особливості національної поетики саксофонного виконавства в сучасному Китаї - Хань, Вей (Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського, 2025)
Стаття досліджує національну поетику саксофонного виконавства в сучасному Китаї як синтез східних і західних традицій. На прикладі творів Чу Ванхуа та «Фантазії “Шовковий шлях”» показано полістилістичність китайської музики. Підкреслено роль саксофона як інструмента інтеркультурного «перекладу». Наголошено на значенні виконавської поетики у формуванні сприйняття твору.
Keywords: китайське музичне мистецтво; інструментальне виконавство