Інтерактивні засади і цифрові технології у курсі сольфеджіо як ресурс для розвитку музичного слуху - Шелкова, Анастасія (Харківській національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського, 2025)
Стаття присвячена ролі інтерактивних методів і цифрових технологій у сучасному викладанні сольфеджіо як засобу розвитку музичного слуху. Розглядаються можливості використання мобільних додатків і мультимедійних інструментів для оптимізації навчального процесу та підвищення мотивації учнів. Особлива увага приділяється поєднанню традиційних методик із новітніми технологіями, що сприяє формуванню комплексних музичних навичок. Підкреслюється значення інтерактивного навчання як ефективного підходу до розвитку творчого мислення та самостійності здобувачів освіти. The article focuses on the role of interactive methods and digital technologies in modern solfeggio teaching as a resource for developing musical hearing. It explores the use of mobile applications and multimedia tools to optimize the learning process and increase student motivation. Special attention is given to combining traditional teaching approaches with innovative technologies, which contributes to the formation of comprehensive musical skills. The importance of interactive learning as an effective approach to fostering creative thinking and learner autonomy is emphasized.
Keywords: музична педагогіка; цифрові технології в музиці