Стилістичні особливості хорового концерту «Чаклувальні пісні» М.Шуха - Каменєва, Анна Сергіївна (Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського, 2019)
У статті проаналізовано стилістичні особливості хорового концерту «Чаклувальні пісні» Михайла Шуха, зокрема медитативність, фольклорні та сакральні елементи. Виявлено роль звуконаслідування й жанрово-стильового синтезу у створенні авторської концепції твору. Доведено, що композитор поєднує сучасну музичну мову з архаїчними традиціями українського хорового мистецтва. The article analyzes the stylistic features of the choral concerto "Witchery Songs” by Mykhailo Shukh, particularly its meditative character, folkloric, and sacred elements. The study reveals the role of onomatopoeia and genre-stylistic synthesis in shaping the author’s artistic concept. It is proved that the composer combines contemporary musical language with archaic traditions of Ukrainian choral art.
Keywords: українська хорова музика; творчість українських композиторів; музична стилістика