Виконавсько-стильові засади хорових творів Кнута Ністедта - Галь, Еліна Ігорівна (Харківський національний університет мистецтв імені І.П. Котляревського, 2025)
Норвегія, яка є північною столицею музичного осередку Західної Європи, вирізняється глибокими культурними традиціями, що формують її унікальну мистецьку спадщину. У період великого піднесення народної музики в кінці XVIII та протягом XIX століття, такі країни, як Швеція та Норвегія, створили школу, представники якої допомогли в народженні нової хвилі композицій, зокрема в галузі хорової музики. Одним із найвидатніших представників цієї школи був Кнут Ністедт (1915–2014) – видатний норвезький композитор, диригент і педагог, діяльність якого відіграла важливу роль у формуванні професійної хорової музики XX століття.