Джазова фортепіанна імпровізація як полістилістичний феномен ( на прикладі творчості Ч. Коріа) - Стецюк, Богдан Олександрович (ХНУМ ім. І. П. Котляревського, 2019)
Вперше в українському музикознавстві здійснено розробку комплексу питань щодо методологічних засад вивчення мистецтва імпровізації у академічній та джазовій практиках, стилістики джазової фортепіанної імпровізації у її історичному, жанровому та «персональному» нахилах. На тлі стилістичних узагальнень у дисертації доведено, що сучасний етап урозвитку джазової фортепіанної імпровізації є полістилістичним за семантикою і унаочнюється через творчість Ч. Коріа, постать якого виділяється як одна визначальних у фортепіанному джазі кінця 1960-х – 2010-х років
Keywords: Ч. Коріа; джазова імпровізація