Антивійна. Експансія мистецтва - Дербас, Марина Олексіївна (Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського, 2023)
У статті досліджується трансформація українського мистецтва після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року. Автор аналізуює, як мистецтво перетворилося з об’єкта споглядання на активного учасника війни та інструмент персонального й національного спротиву.
Keywords: українське мистецтво 21 століття; мистецтво і війна