Опера «Сибір» У. Джордано в контексті творчості композитора - Лян Цзітао (Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського, 2019)
Стаття аналізує оперу «Сибір» У. Джордано у контексті творчості композитора та традицій італійського веризму. Розкрито особливості оперного стилю Джордано, зокрема яскраву характеристику героїв, емоційну виразність і національний колорит оркестровки. Доведено, що опера «Сибір» є одним із найяскравіших зразків зрілого стилю композитора. The article analyzes the opera "Siberia" by Umberto Giordano in the context of the composer’s creative work and the traditions of Italian verismo. The study reveals the distinctive features of Giordano’s operatic style, including vivid characterization, emotional expressiveness, and national color in orchestration. It is proved that "Siberia" is one of the brightest examples of the composer’s mature style.
Keywords: італійська оперна музика