Специфіка інтерпретації образу Ксеркса з опери Г. Ф. Генделя "Ксеркс" - У Геньфу (Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського, 2023)
Наукова новизна отриманих результатів полягає в інтерпретаційному підході до вивчення оперної творчості Г. Ф. Генделя, зокрема, опери «Ксеркс». Теоретичну базу дослідження склали роботи з теорії інтерпретації, проблем сценічної та вокальної реалізації оперного тексту в сучасному театрі – праці Н. Гребенюк, Ю. Ніколаєвської, В. Москаленко, Л. Шаповалової, О. Стахевича, А. Бойко, Ч. Чживея, зокрема – барокової стилістики та інтерпретації в дослідженнях Karen Brittain, Arnold Dolmetsch, Andrew V. Jones; F.-H. Neumann.
Keywords: оперне виконавство; німецькі композитори