Тема Середньовіччя у творчості К. Сен-Санса (на прикладі «La fiancée du timbalier») - Ніколюк, Вікторія Олегівна (ХНУМ ім. І. П. Котляревського, 2020)
Мета дослідження - розкрити значущість традицій Середньовіччя у творчості представників французького романтичного мистецтва Гюго - Сен-Санса. Наукова новизна отриманих результатів полягає в постановці проблеми рецепції середньовічної культури згідно з французьким романтизмом. Дане дослідження є однією з перших робіт, де розглядається жанр романтичної балади в вокальній творчості К. Сен-Санса
Keywords: балада; романтизм; музика Франції; вокальна музика