Жанр вальсу в аспекті сучасного українського мистецтва - Пташенко, Сергій Вікторович (Харківський державний університет мистецтв імені І. П. Котляревського, 2010)
На конкретних прикладах розглядаються основні тенденції та специфічні особливості становлення і розвитку жанру вальсу як найбільш поширеного серед танцювальних творів українських композиторів баяністів другої половини XX - початку XXI століть. Under consideration are principal tendencies and specific peculiarities of formation and development of the genre valse - wide spread in dancing musical compositions of Ukrainian bayan composers from the second half of XX-th till beginning XXI-t centuries.
Keywords: українське танцювальне мистецтво; українське баянне мистецтво; музичні жанри