Фортепіанне виконавство в Китаї: етапи історичного розвитку - Пен Жуй; Peng Rui (Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського, 2024)
Дисертацію присвячено узагальненню досягнень китайського фортепіанного виконавства – феномена, сто років існування якого продемонстрували всьому світові високий рівень майстерності його представників. Незважаючи на значну кількість наукових праць, присвячених фортепіанному мистецтву Китаю, в музикознавстві досі бракує роботи, в якій були б обґрунтовані еволюційні зміни, що відбулися протягом столітнього існування фортепіанного виконавства в країні. В зв’язку з цим на новітньому етапі назріла потреба узагальнення та прогнозування подальшого розвитку фортепіанного мистецтва та освіти в країні.

The dissertation is devoted to summarizing the achievements of Chinese piano performance - a phenomenon whose hundred years of existence have demonstrated to the whole world the high level of skill of its representatives.Despite the considerable number of scientific works devoted to the piano art of China, there is still a lack of work in musicology that would justify the evolutionary changes that occurred during the century of existence of piano performance in the country. In this regard, at the latest stage, there is a need to generalize and forecast the further development of piano art and education in the country.
Piano performance in China: stages of historical development
Keywords: фортепіанне виконавство; виконавський стиль; piano performance; performance style