Історико-прагматичні аспекти харківської етномузикознавчої дидактики - Новикова, Лариса Іванівна (Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського, 2025)
Стаття висвітлює засади харківської етномузикознавчої дидактики та її роль у збереженні української фольклорної спадщини. Розглянуто впровадження теорії фольклористики в освітній процес і використання архівізації, цифровізації та транскрипційного аналізу фольклорних матеріалів. Підкреслено значення цих підходів для вивчення пісенної традиції Слобожанщини та формування професійних компетентностей студентів.
Keywords: українська музична фольклористика; українська етномузикологія; музична Харківщина