"Каліграми" В. Пуленка: композиторська та виконавська інтерпретація - Василенко, Вікторія Вікторівна (ХНУМ ім. І. П. Котляревського, 2020)
Мета дослідження – виявити специфіку взаємодії поетичного та музичного текстів «Каліграм» Г. Аполлінера та Ф. Пуленка, а також шляхів його виконавської інтерпретації на основі вивчення композиторських «директив» і порівняння існуючих виконавських версій. Наукова новизна отриманих результатів полягає в тому, що в роботі вперше пропонується інтерпретаційно-виконавський аналіз вокального циклу Ф. Пуленка «Каліграми» та здійснюється порівняння його виконавських версій – про П’єра Бернака, Франсуа Ле Ру, Жерара Сузая, Фелісіті Лотт
Keywords: музика Франції; вокальна музика; кубізм