Деякі аспекти професійної діяльності Ярослава Сорочука - Вербицька, Ірина Володимирівна (Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського, 2025)
Стаття присвячена творчому портрету Ярослава Сорочука — багаторічного головного диригента Харківського академічного театру музичної комедії. У роботі проаналізовано його внесок у розвиток національної сцени оперети та мюзиклу, розкрито специфіку роботи з хором і оркестром, а також методику драматургічного збагачення музичних творів. Представлено хронологічний перелік понад 50 постановок митця (1986–2020), що демонструють його системний підхід до формування сучасного репертуару та збереження класичних традицій музичного театру.
Keywords: українські диригенти; Ярослав Сорочук; Харківський академічний театр музичної комедії; хормейстер