Концертні твори для скрипки з оркестром Е. Лало: специфіка вітворення інонаціонального впливу - Пасічник, Анастасія Ігорівна (ХНУМ ім. І. П. Котляревського, 2021)
Мета дослідження – виявити особливості відтворення інонаціонального стилю в музиці французького композитора Едуарда Лало на прикладі Іспанської симфонії, Норвезької фантазії та Російського концерту. Наукова новизна отриманих результатів дослідження полягає у виявленні особливостей відтворення іспанського, норвезького та російського стилів в творах великої форми французького композитора Едуарда Лало
Keywords: французькі композитори; іспанський фольклор; норвезький фольклор; скрипкове виконавство