Сучасна бандуристка: композиторські пошуки та виконавські перспективи - Дружга, Ірина Сергіївна; Druzhha, Iryna Serhiivna (ХНУМ ім. І. П. Котляревського, 2021)
Предмет дослідження — бандура в українській інструментальній музиці у діалогах композиторської творчості й виконавської практики. Матеріалом дослідження є твори для бандури, написані на різних етапах процесу академізації цього інструмента. Головну увагу звернено на пласт сучасних творів українських композиторів другої половини ХХ –ХХІ століть, зокрема, В. Зубицького, М. Денисенко, І. Тараненка, Г. Матвіїва та ін.
Keywords: бандура; інструментальна музика