Відтворення поетики «Давидових псалмів» Т. Шевченка у творах українських композиторів XX–XXI століть - Півторацька, Леся Миколаївна; Pivtoratska, L. M. (ХНУМ ім. І. П. Котляревського, 2023)
Дисертацію присвячено розгляду поетичного циклу «Давидові псалми» Т. Шевченка як об’єкта композиторських інтерпретацій в українській музиці XX–XXI століть. Висвітлено специфіку музичного відтворення поетики псалмових переспівів Кобзаря, зміст яких актуалізується в контексті реалій сучасної української культури.

The thesis is devoted to the research of the poetic cycle “Psalms of David” by T. Shevchenko as an object of composers’ interpretations in Ukrainian music of XXXXI centuries. The specifics of the musical renderings of the poetics of Kobzar's rehashings of psalms, the content of which is updated in the context of the realities of modern Ukrainian culture, are highlighted.
Reproduction of the Poetics of the «Psalms of David» by T. Shevchenko in the works of Ukrainian composers of XX-XXI centuries
Keywords: українські композитори, хорове виконавство; Ukrainian composers, choral performance