Семантика тембрів струнно смичкових інструментів у творах українських композиторів - Юрко, Христина Сергіївна (ХНУМ ім. І. П. Котляревського, 2022)
Мета дослідження – обґрунтувати семантичну концепцію тембру в системі композиторського стилю на прикладі творів сучасних українських композиторів. Наукова новизна результатів полягає в тому, що вперше у вітчизняному музикознавстві проаналізовано твори «Ранкові молитви» В. Птушкіна, "Lamentoso» С. Турнєєва, Концерт для контрабаса та струнних та «Варіації відкритого простору» для двох скрипок та струнного оркестру З. Алмаші в аспекті обґрунтування семантичної концепції тембру як складової системи композиторського стилю
Keywords: харківські композитори; оркестровий стиль; інструментознавство