Фортепіанна творчість Чжао Сяошена в аспекті новацій музичної мови - Яо Яньцзюнь (Харківський національний університет мистецтв імені І.П. Котляревського, 2023)
Чжао Сяошен (народився в Шанхаї в 1945 році) – композитор, піаніст і педагог, чий внесок в історію китайської фортепіанної музики є репрезентацією унікального композиційного підходу: міжкультурного поєднання західного серіалізму та стародавньої китайської філософії, притаманної його власній системі композиції «тай-чи». Фортепіанна творчість Чжао Сяошеном на сьогодні мало досліджена. Мета дослідження – створення цілісної картини фортепіанної творчості Чао Сяошена в аспекті новаторства музичної мови.
Keywords: твори для фортепіано; китайські композитори; китайська фортепіанна музика