Сучасна музика у стратегіях творчої діяльності Розалін Тюрек - Ушакова, Маргарита Сергіївна (Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського, 2024)
Стаття присвячена аналізу творчих стратегій Розалін Тюрек у популяризації сучасної музики ХХ століття. Розглянуто її роль у подоланні розриву між композитором, виконавцем і слухачем через впровадження нових форматів виконання та співпраці з митцями. Проаналізовано прем’єрні виконання творів сучасних композиторів і окреслено підходи піаністки до їх інтерпретації. Дослідження підкреслює значущість діяльності Тюрек у актуалізації сучасного музичного мистецтва.
Keywords: американське фортепіанне мистецтво 20 століття; музична інтерпретація; популяризація музики